Een duwtje in de rug

Eens een plant gekocht, wil u er natuurlijk zo lang mogelijk van kunnen genieten. Dat hoeft ook helemaal geen probleem te zijn, als u er maar wat voor wil doen. De juiste meststoffen, oordeelkundig gebruikmaken van sproeistoffen en natuurlijk: de beste grond zijn daarbij uw beste handlangers.

Meststoffen

U heeft vast al van DCM gehoord, of de lettercombinatie ergens tegengekomen. DCM staat voor De Ceuster Meststoffen, leverancier van eigen bodem - en niet de eerste de beste.

In 1966, straks vijftig jaar geleden, richtte Herman De Ceuster een bedrijf op dat luisterde naar de naam 'Grondontsmettingen De Ceuster'. Zijn liefde voor de natuur en  geloof in milieuvriendelijke bemesting vormden samen de sleutel tot zijn succes. 

Via grondontsmetting en grondbewerking komen we zo tot grondverbetering:nadat de grond in ideale conditie is gebracht, levert verdere bemesting de beste groeiresultaten op. 

In 2011 kwam DCM met de minigran-formule, de eerste volledig stofvrije en geurloze korrel. Vanuit het hoofdkantoor in Grobbendonk veroveren ze daar, met filialen in Nederland en Duitsland, de hele wereld mee. En uw tuin, natuurlijk.

Sproeistoffen

Als het voor de professional goed is, dan vast ook voor u. De producten van Edialux getuigen van zorg voor de leefomgeving, de drijfveer ook voor doorgedreven onderzoek. Edialux presenteert een gamma van biologische, plantaardige en chemische producten aan voor het bestrijden van onkruid, ziekten en insecten.

Voor ECOstyle is de organische kringloop het uitgangspunt. Een volledig assortiment dat zich richt tot professionele tuinaanleggers en hobbytuinders heeft als rode draad: ecologisch verantwoord zijn. 

Grond

Er zijn drie soorten planten, en elke soort heeft een favoriete zuurgraad (pH). De mens kan de natuur hier een handje toesteken en de zuurgraad beïnvloeden om voedingselementen zo goed mogelijk op te laten nemen.