Krentenboom Sint Niklaas

Krentenbomen, ook bekend als de Amelanchier boom, zijn een geweldige aanvulling op elke tuin of buitenruimte. Het zijn zeer sierlijke bomen die als struik of kleine boom kunnen worden gekweekt, waardoor ze voor veel tuiniers een veelzijdige keuze zijn. Ze zijn inheems in Noord-Amerika en worden vaak aangetroffen in bosgebieden, waar ze tot 10 meter hoog kunnen worden. Krentenbomen staan bekend om hun prachtige voorjaarsbloesem, die de boom bedekt met een deken van witte of roze bloemen. Bij Bloemenhuis nabij Sint Niklaas hebben we een grote verscheidenheid aan krentenbomen beschikbaar, waaronder verschillende maten, vormen en cultivars. Onze deskundige medewerkers kunnen u helpen bij het kiezen van de juiste boom of heester voor uw tuin en advies geven over de verzorging ervan.

Bij het planten van een krentenboom is het belangrijk een plek te kiezen die goed gedraineerd is en volle zon of gedeeltelijke schaduw krijgt. Ze geven de voorkeur aan kalkhoudende grond, dus het kan nodig zijn de grond aan te vullen met compost of ander organisch materiaal. Krentenbomen zijn relatief onderhoudsarm, maar regelmatig water geven en snoeien kan nodig zijn om ze gezond en mooi te houden.

Bezoek Bloemenhuis vandaag nog!

Naast krentenbomen bieden wij ook vele andere soorten bomen, planten, struiken, zaden, potterie en bloemen aan. Of u nu een doorgewinterde tuinier bent of een beginner, wij hebben alles wat u nodig heeft om een mooie buitenruimte te creëren. Bezoek ons in de winkel of blader online door onze selectie om de perfecte planten en accessoires voor uw tuin te vinden.

Als je vragen hebt of advies nodig hebt over het planten en verzorgen van je krentenboom of andere planten, helpen onze vriendelijke en ervaren medewerkers je graag. Kom vandaag nog langs in ons tuincentrum nabij Sint Niklaas om te ontdekken wat we allemaal te bieden hebben. Vergeet niet onze website te raadplegen voor onze openingsuren en locatie.

Bezoek de webshop