Parrotia Persica Sint Niklaas

Welkom bij Bloemenhuis, hét tuincentrum nabij Sint Niklaas voor alles wat met tuinieren te maken heeft! Wij zijn er trots op een breed assortiment bomen, planten, bollen, potterie en bloemen te kunnen aanbieden, zowel in de winkel als online. Een van onze specialiteiten is de Parrotia Persica, een mooie en winterharde aanwinst voor elke tuin.

De Parrotia Persica, ook bekend als de Perzisch ijzerhout boom, is een bladverliezende boom die inheems is in Iran. Zijn unieke vorm, levendige herfstkleuren en zijn vermogen om zowel zon als schaduw te verdragen, maken hem tot een aantrekkelijke keuze voor elke tuin. Hier zijn enkele voordelen van het planten van een Parrotia Persica boom:

  • Biedt het hele jaar door belangstelling: Met zijn ongewone vorm, aantrekkelijke schors en veranderende bladkleuren is de Parrotia Persica een prachtige aanvulling voor elke tuin, ongeacht het seizoen.
  • Weinig onderhoud: Eenmaal gevestigd is de Parrotia Persica een winterharde boom die weinig onderhoud nodig heeft, waardoor het een geweldige keuze is voor drukke tuiniers.
  • Verdraagt verschillende groeiomstandigheden: De Parrotia Persica verdraagt zowel zon als schaduw, evenals verschillende grondsoorten, waardoor het een veelzijdige keuze is voor elke tuin.

Onderhoud van de Parrotia Persica

Als u besluit een Parrotia Persica te kopen, zijn hier enkele tips voor het onderhoud ervan:

  • Geef de boom het eerste jaar regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.
  • Snoei alleen indien nodig, meestal in de late winter of het vroege voorjaar.
  • Eenmaal per jaar bemesten met een uitgebalanceerde meststof.

Naast de Parrotia Persica hebben we veel andere soorten bomen en planten aan, waaronder fruitbomen, bloeiende struiken en meer.

Als u op zoek bent naar een Parrotia Persica of een andere boom in uw tuin, nodigen wij u uit om ons tuincentrum nabij Sint Niklaas te bezoeken. Onze deskundige medewerkers kunnen u advies geven over de keuze van de juiste boom voor uw tuin en tips geven over het planten en het onderhoud. Wij bieden ruime parkeerplaatsen zodat u gemakkelijk uw producten kunt vervoeren, en onze openingsuren vindt u op de kaart hieronder.

Graag tot ziens!

Bezoek de webshop