Planten Sint Niklaas

Welkom bij Bloemenhuis, het grootste tuincentrum in de omgeving van Sint Niklaas, waar u een ruime keuze aan buitenplanten vindt om uw tuin tot leven te brengen. Onze collectie omvat een breed aanbod aan plantensoorten, waaronder vaste planten, haagplanten, bladverliezende, groenblijvende en bomen. Wij bieden vele mogelijkheden in de winkel en online om aan uw tuinwensen te voldoen.

  • Vaste planten zijn een uitstekende keuze voor elke tuin. Deze winterharde planten zijn bestand tegen zware weersomstandigheden en komen jaar na jaar terug, waardoor ze een kosteneffectieve optie zijn.
  • Haagplanten zijn perfect voor het creëren van privacy en beschutting in uw tuin, terwijl bladverliezende planten ideaal zijn voor het toevoegen van een vleugje seizoenskleur aan uw buitenruimte.
  • Groenblijvende planten houden hun bladeren het hele jaar door, wat een prachtige achtergrond voor uw tuin oplevert.
  • We bieden verschillende soorten meerstammige bomen hoogte en dimensie kunnen geven aan uw buitenruimte.

Naast planten hebben wij ook een uitgebreide collectie bomen, zaden en knollen, potterie en bloemen in de winkel. Onze deskundige medewerkers kunnen u helpen bij het kiezen van de juiste planten voor uw tuin en geven deskundig advies over de verzorging ervan.

Tips om planten te verzorgen

Het onderhouden van buitenplanten vergt enige inspanning, maar het is de moeite waard om uw tuin er levendig en gezond uit te laten zien. Hier zijn enkele tips om u te helpen uw planten te verzorgen:

  • Geef de planten regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. De benodigde hoeveelheid water varieert per plantensoort, dus onderzoek de specifieke behoeften van elke plant.
  • Bemest planten om ze van de nodige voedingsstoffen te voorzien. Meststoffen of plantenvoeding is beschikbaar in verschillende soorten, waaronder organische en synthetische. Kies het type dat het beste bij de planten past en volg de instructies zorgvuldig op.
  • Snoei de planten om de groei te bevorderen en dode of zieke delen te verwijderen. Snoeien helpt om de vorm en grootte van de plant te behouden.
  • Controleer regelmatig op ziekten en plagen. Vroege detectie kan de verspreiding van ziekten en plagen naar andere planten voorkomen.

Bij Bloemenhuis bieden we een breed assortiment tuinartikelen en deskundig advies om u te helpen een mooie en gezonde tuin te onderhouden. Dus, of u nu een doorgewinterde tuinier bent of een beginner, bezoek onze winkel nabij Sint Niklaas en ontdek onze collectie planten en tuinaccessoires vandaag nog!