Ga naar Bloemen & Planten

Zie hier onze snijbloemen  kamerplanten  tuinplanten   bomen


Seizoensplanten

De term 'seizoensplanten' lijkt te suggereren dat er voor elk seizoen geschikte planten zijn.

Zo eenvoudig is het  niet. De vorstperiode moet toch echt voorbij zijn, vooraleer u uw favoriete planten terug buiten zet.

Seizoensplanten vallen grosso modo uiteen in twee groepen: perkplanten en kuipplanten - de groenten en kruiden laten we hier buiten beschouwing.

Denk bij perkplanten - ook bekend als éénjarigen - aan geraniums, primula's, petunia's. Het zijn planten die, als je het slim aanpakt, een zomer lang bloeien. Wil je ze graag volop zien bloeien, dan kijk je niet op een beetje water en zorg je dat ze voldoende voeding hebben. Meststoffen met lange werking zijn hier bijzonder handig.


 

 

De meeste kuipplanten die we kennen, vinden hun oorspron in de meer zuidelijke landen. Namen die hier spontaan opkomen zijn fuchsia, betulia , oleander of calendula. Deze planten haal je best in het najaar al terug binnen! In een onverwarmde ruimte waarin het niet vriest en mits voldoende lichtinval kunnen ook zij overwinteren.

Bloemenhuis maakt er een erezaak van om altijd een indrukwekkend groot assortiment seizoensplanten in stock te hebben - of wat dacht u. We kweken ze zelf en zijn dus zeker van onze zaak.

Vindt u de plant niet die u zoekt? Spreek er ons op aan en wij zoeken met u mee.