Moestuin

Met een moestuin geniet u van heerlijke verse groenten, kruiden en fruit. Bovendien is het heerlijk om met een moestuin aan de slag te gaan, daar wordt u zeker vrolijk van! In ons artikelaanbod vindt u alles wat u nodig heeft om met uw eigen moestuintje te starten. Zo hebben wij in ons tuincentrum onder andere zaden, plantjes en kweekbakken. Kom gezellig langs bij het Bloemenhuis in Beveren nabij Antwerpen en Sint-Niklaas. Naast moestuin benodigdheden hebben we nog veel meer in ons tuincentrum zoals tuinplanten, kamerplanten en grond-meststoffen. Voor vragen over ons kunt u natuurlijk ook contact met ons opnemen.  

Moestuin_Bloemenhuis

Een moestuin starten

Moestuinen zijn momenteel zeer populair, het zelf kweken van kruiden, groente en fruit is iets dat veel mensen tegenwoordig in hun eigen tuin doen. Een eigen moestuin brengt ook veel plezier met zich mee. Hoe leuk is het om uw eigen gekweekte groenten of fruit te eten? Daarnaast is het veel lekkerder dan eten uit bijvoorbeeld de supermarkt! Zelf gekweekte producten bevatten geen toevoegingen en daarmee is het ook nog eens heel gezond en goed voor het milieu. U hoeft niet bang te zijn dat het heel lastig is om een moestuin te houden, dat valt echt wel mee. Of u nu juist een grote tuin, kleine tuin, balkon of terras heeft, het beginnen en onderhouden van een moestuin kan bijna overal. Onze medewerkers van Het Bloemenhuis geven u maar al te graag tips over het starten van een eigen moestuin. Kom dus eens gezellig langs bij tuincentrum Bloemenhuis in Beveren.

Moestuin_Bloemenhuis

Een moestuin in 5 stappen

Bent u van plan om ook een moestuintje aan te leggen in uw tuin? Leuk! Wij geven u nog graag een aantal tips mee die handig zijn wanneer u de moestuin gaat aanleggen: 

 • De plek voor uw moestuin: het is belangrijk om een juiste plek te kiezen in uw tuin waar u een moestuin wilt starten. U kunt er het best rekening mee houden dat een moestuin graag op een plek komt te staan waar minimaal 6 uur per dag de zon schijnt. De vakken in uw een moestuinbak dienen minimaal 30 cm groot te zijn. Een moestuinbak kunt u ook vinden in ons tuincentrum.
   
 • Het moestuinplan: heeft u een geschikte plek voor uw moestuin gevonden? Dan kunt u vervolgens een moestuinplan maken. Bepaal welke gewassen u wilt gaan laten groeien en in welk vakken. Gewassen die wellicht gaan klimmen plaatst u het liefste achterin zodat er geen blokkade van zonlicht ontstaat voor de andere gewassen. Planten en zaaien kunt u vervolgens doen in de vierkanten. 
   
 • Bemesting en een goede grond: om alles goed te kunnen laten groeien in uw moestuin is bemesting en een vruchtbare grond benodigd. Het is dus slim om te investeren in de juiste grondsoort en bemesting voor uw moestuin. In bij Het Bloemenhuis adviseren we u hier maar al te graag over. Zo kunt u de beste resultaten behalen met uw moestuin. 
   
 • Wanneer zaaien en/of planten?: om te bepalen wanneer u gaat zaaien en/of planten, is het verstandig om u eerst te verdiepen in de gewassen die u zou willen, en in welke periode u deze het best kunt planten/zaaien. Sommige gewassen kunt u ook binnen voorzaaien. Op de omschrijving van de zaden of planten, leest u vaak al een voorschrift voor de periode van zaaien en planten. De diepte voor de zaden is eigenlijk altijd net zo diep als het zaadje zelf is. Voor meer informatie nodigen we u van harte uit in ons tuincentrum. 
   
 • Onderhoud van de moestuin: houd de moestuin goed vochtig en mest bij na ongeveer twee maanden. Dan gaat uw gewas goed groeien, is het tijd om te oogsten én te genietenMoestuin_Bloemenhuis

Moestuin benodigdheden in Beveren

Bent u van plan om moestuin benodigdheden aan te schaffen? Kom dan langs tuincentrum Bloemenhuis! Voel u vooral welkom om langs te komen voor alle benodigdheden, tips en informatie die wij voor u hebben in ons tuincentrum in Beveren nabij Antwerpen en Sint-Niklaas. Er zijn vele moestuin producten op voorraad. Als u nog vragen heeft, twijfel niet om even contact op te nemen via 037758456 of bekijk onze contactgegevens en openingsuren en kom eens langs!