15 voordelen van siergrind

Een tuin kunt u ontwerpen met vele verschillende onderdelen. Bestrating, gazon, zitgedeeltes, beplanting, water, borders en wellicht is siergrind ook een onderdeel van uw tuinontwerp! Siergrind in de tuin zien we steeds vaker voorkomen en is een slimme keuze, want dit heeft vele voordelen. Wij zetten speciaal voor u 15 voordelen van siergrind op een rij!

Voordelen van siergrind

 1. Designwaarde
  Afhankelijk van de uitstraling die u kiest, kan siergrind bij vele verschillende stijlen passend zijn. Het oogt een stuk stijlvoller dan beton of asfalt. Een strakke designtuin zal sneller grijze snippers siergrind bevatten en een authentieke boerderij gaat eerder voor een klassieke witte kiezels als keuze. Doordat er zoveel verschillende uitstralingen verkrijgbaar zijn, is er altijd wel iets te vinden wat bij uw smaak past. 
   
 2. Goedkoop
  In verhouding tot bestrating met tegels of hout is siergrind een voordelige keuze. Het hoeft ook niet snel vervangen te worden, dus het is ook nog eens een duurzame keuze!
   
 3. Aanleggen kan iedereen
  Is de tuin bijhouden geen hobby van u? Heeft u ook nog eens weinig tijd om te klussen? Dan is siergrind een logische keuze! Een terras of pad van grind is namelijk met gemak aan te leggen, ook als u geen rechterhanden heeft! Nadat u de ondergrond klaar heeft gemaakt kan er worteldoek op en kunt u het grind al gaan strooien en verdelen.

  siergrind
   
 4. Onderhoudsarm
  Eenmaal aangelegd heeft u weinig omkijken naar het stuk grind in uw tuin. U kunt er zo nu en dan een hark doorheen halen en losse bladeren verwijderen, maar daarmee heeft u het wel gehad.
   
 5. Drainage
  Wist u dat u met grind in de tuin ook uw bijdrage levert aan het milieu? Siergrind is namelijk zeer goed voor de drainage als er veel regen valt. Dit loopt met gemak door de losse kiezels heen en creëert geen plassen of ander wateroverlast in uw tuin. Uw tuin kan al een impact hebben op de drainage van de hele straat of wijk!
   
 6. Veilig
  Heeft u al gedacht aan inbrekers? Misschien niet, maar wij weten wel dat siergrind inbrekers afschrikt! Helemaal als u een strook grind langs uw woning legt, omdat dit extra geluid produceerd. Zo kunnen ze niet meer zo ongestoord te werk gaan, waardoor ze liever een andere woning kiezen om hun slag te slaan.
   
 7. Kleurvast
  Afhankelijk van de steensoort en kleur is siergrind vrij kleurvast. Steen is een hard materiaal, waardoor kleur goed nehouden blijft, ook al ligt het  maanden of jaren in het zonlicht. Dat kunnen we helaas niet zeggen van hout.
   
 8. Zakt niet in
  De hardheid van siergrind is erg hoog. Hierdoor is het geschikt voor een parkeerplaats op oprijpad. Als het grind goed verdeeld is zal het niet veel inzakken.
   
 9. Natuurproduct
  Aangezien het een natuurproduct is, heeft het een lage belasting op het milieu. Een natuurproduct leeft en heeft een rustgevende werking. Een mooi materiaal om om u heen te hebben in uw buitenruimte.
   
 10. Duurzaam want herbruikbaar
  Bent u wel eens toe aan iets nieuws in de tuin? Bij siergrind kunt u dit gemakkelijk uitscheppen en ergens anders neerleggen. Het kan gewoon hergebruikt worden, dus u kunt er zeer lang plezier aan beleven.

  siergrind
   
 11. Krachtig materiaal
  Wist u dat siergrind sterker is dan tegels? Beide zijn van steen, maar doordat tegels groter zijn, is het risico groter dat er een randje afbreekt als er bijvoorbeeld iets zwaars verkeerd op valt.
   
 12. Glad oppervlak
  Grind is eigenlijk steentjes die uit een rivier of zee gewonnen worden. Door natuurlijke erosie zijn de oppervlakten van de steentjes glad en bijna nooit scherp. Hierdoor is het ook veilig in de buurt van kinderen en huisdieren.
   
 13. Snelle aanpassing
  Doordat het leggen van siergrind geen lange tijd in beslag neemt, is het een snelle opfrisbeurt. Bij een gazon kan het weken duren voordat er een mooie volle grasmat ligt en bestraten is ook een stuk arbeidsintensiever. 
   
 14. Combineren
  Siergrind is mooi te combineren met andere materialen. Denk bijvoorbeeld aan een rand om uw woning in combinatie met bakstenen, een vlak in het gras waar u een boom gaat planten, of een rondom een houten terras. De mogelijkheden en combinaties zijn eindeloos!
   
 15. Bodembedekker
  Heeft u er al aan gedacht dat siergrind de ideale bodembedekker is? Onder struiken of rondom bomen, kunt u hier prima voor kiezen! Naast het feit dat het strak en mooi staat, scheelt het u ook onkruid wieden! Dat heeft veel minder kans!

Siergrind kopen

Wilt u zich eens meer verdiepen in siergrind in de tuin? Dan kunt u altijd langskomen om ons uitgebreide assortiment te komen bekijken. Onze experts helpen u altijd graag als u advies nodig heeft, dus u bent van harte welkom bij Bloemenhuis!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Siergrind