Zelf siergrind leggen in de tuin

Siergrind in de tuin aanleggen kan natuurlijk als looppad, als afscheiding van bijvoorbeeld het terras of juist als bodembedekker onder beplanting. Er zijn oneindig veel mogelijkheden en weet u wat het mooie is? U bent niet afhankelijk van een externe partij om siergrind te komen leggen. U kunt siergrind leggen ook prima zelf, als u onze stappen volgt.

1. Start met egaliseren

Hoe ziet de ondergrond eruit van het stuk waar u siergrind wilt gaan plaatsen? Dit kan een vlakke ondergrond zijn, maar ook een heuvel. Kijk wel eens goed of de ondergrond egaal is en bijvoorbeeld geen grote brokken bevat. Als de ondergrond uitgegraven is of egaal gemaakt, kunt u door naar stap 2. Wilt u een vlak wat gelijk loopt met de rest van de tuin? Graaf dit gedeelte van 5 cm uit, onder de oppervlakte. 

2. Anti-worteldoek

Het is simpel en effectief! Als u anti-worteldoek als ondergrond gebruikt voor uw siergrind, dan krijgt onkruis praktisch geen kans! Het doek is goedkoop en snel te leggen. De soort ondergrond is niet belangrijk voor het doek. Dit houdt toch alle onkruid tegen, ongeacht de grondsamenstelling. Let erop dat u de randen van het worteldoek omhoog legt langs de randen. Het mag ook iets overlappen.

siergrind

3. Dikte grindlaag

De laag grind moet stevig zijn, maar niet zo dik dat u erin wegzakt. Als u rond de 5 cm dikte aanhoudt dan is het grind stevig genoeg om op te lopen en zult u niet het worteldoek erdoor heen zien. Bij een dikte vanaf 7 cm, zal de laag zo dik zijn, dat u in het grind gaat wegzakken. Dit is minder comfortabel, dus probeer die 5 cm aan te houden. Stort simpelweg het siergrind op de juiste plek en verdeel het goed. Tijd om van het resultaat te genieten!

Extra tips

  • Als de ondergrond egaal en vlak is, dan oogt dit niet alleen mooier, maar heeft dit ok een positief effect op de levensduur!
  • Problemen met het egaal krijgen van uw oppervlak? Kom dan eens kijken naar grindplaten. Hierdoor loopt het grind fijner.

Siergrind kopen

Bent u nieuwsgierig geworden naar siergrind? Wij hebben een ruim assortiment in het tuincentrum voor u klaarstaan. Kom gerust eens langs om een kijkje te nemen en de verschillende stijlen te bewonderen. Wij adviseren u graag bij vragen. U bent van harte welkom bij Bloemenhuis!

siergrind

Bekijk meer productgroepen in de categorie Siergrind