Buitenvogels

Helpt u de vogels ook de winter door? Vogels kunnen natuurlijk het hele jaar door uw hulp gebruiken, maar vanaf het najaar kan een beetje extra hulp zeker geen kwaad! Bij Het Bloemenhuis in Beveren hebben we een divers assortiment aan verschillende producten waaronder vogelhuisjes en vogelvoer om de vogels de koude winterperiode door te helpen. U helpt toch ook mee? Kom gezellig langs bij Het Bloemenhuis om ons aanbod voor de buitenvogels te bekijken. Daarnaast hebben we natuurlijk nog vele andere producten zoals tuinplanten, kamerplanten en woonaccessoires.

Buitenvogels_Het Bloemenhuis

Hoe kan ik het beste vogels voeren in de winter?

Wist u dat vogels in de winter wel 10 procent van hun lichaamsgewicht kunnen verliezen tijdens een koude nacht? U helpt ze weer op kracht te komen door ze ’s winters bij te voeden. Zo kunt u de vogels bijvoorbeeld vetbollen en pinda’s voeren. Maar ook appels, rozijnen en zaden vinden de buitenvogels erg lekker. Net als ons houden ze van een gevarieerd menu. Maar waaruit bestaat zo’n goed menu nou eigenlijk?

  • Strooivoer: wat u altijd kunt geven is strooivoer. Dat is de basis van elk tuinvogel menu. Vul dit in de winter aan met vetbollen en vogelpindakaas. Daarin zitten veel vetten en calorieën en die helpen vogels om warm te blijven tijdens de winter.
  • Zonnebloempitten en pinda’s: ook dit voer levert veel energie op dankzij het hoge olie gehalte. Let er wel op dat die pinda’s ongezouten zijn.
  • Vogelpindakaas: koop altijd vogelpindakaas in plaats van gewone pindakaas, want die is te zout.
  • Meelwormen: dit is een heerlijke traktatie voor tuinvogels. De meelwormen zitten vol met eiwitten. Dit zijn belangrijke bouwstenen voor jonge vogels.

Wilt u graag diverse soorten vogels in de tuin? Hou dan rekening met de specifieke voer wens van elke vogel!

Buitenvogels_Het Bloemenhuis

Waar plaats ik het vogelvoer?

Mezen hangen graag aan een vetbol, en vinken en merels scharrelen liever op de grond. Schuwe winterkoninkjes en wintermussen hebben hun voedsel liever in de struiken. Wilt u ze nou allemaal van eten voorzien? Plaats dan het voer op de grond of op een voedertafel, hang wat vetbollen en voedersilo’s op, en vergeet niet om wat voer tussen de struiken te strooien. Maakt u het wel even sneeuwvrij op de grond? Zo maakt u alle vogels blij! Nu kunt u genieten van allerlei mooie vogels in de tuin.

Buitenvogels_Het Bloemenhuis

Water geven in de winter

Wat de vogels verder nodig hebben is schoon drinkwater, maar zet tijdens de vorst geen drinkschaal neer waar vogels in kunnen badderen. Het water kan namelijk bevriezen op de vleugels van de vogels. U kunt vogels wel helpen door het water ’s winters te vergruizen, waardoor ze de ijs splinters kunnen oppikken. Dat is wel wat koud in hun buikje, maar helpt ze in ieder geval in hun vochtbehoefte.

Alles voor de tuinvogels bij Het Bloemenhuis

Naast allerlei soorten vogelvoer hebben we in ons tuincentrum in Beveren ook diverse vogelhuisjes en nestkastjes. Gaat u de vogels ook helpen? Goed plan! Wij hopen u snel te mogen verwelkomen in ons tuincentrum. Onze openingstijden kunt u vinden op de contactpagina.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Artikelaanbod