Tuingereedschap

Goed tuingereedschap voor het onderhouden van uw tuin is een absolute vereiste. Niet alleen voor de aanleg maar ook voor het onderhoud van uw tuin. Of er nu een pergola gebouwd wordt, een schutting gezet wordt of een vijver gegraven: wij hebben alles in huis. Ook hebben wij een ruime keuze in tuingereedschap zoals schoffels, snoeischaren en grasmaaiers van diverse merken en dus verschillende prijsklasses. 

Musthave tuingereedschap: Top 10

1. Kniebankje of plankje
Tijdens het werken in de tuin, kunt u aardig stijve knieën krijgen! Een kniebankje of knieplankje is dan echt een uitkomt. Zo knielt u altijd comfortabel op een zachte ondergrond en zo houd u het ook direct veel langer uit! Ook blijft uw kleding zo schoon.

2. Gieter
Een kunststof gieter is lichtgewicht en dus ook leeg gemakkelijk op te bergen op een hoge plek. Een zwaardere variant van metaal oogt buiten direct sfeervol, maar is natuurlijk iets zwaarder. We hebben verschillende varianten voor u beschikbaar, steeds met verschillende sproeikoppen en andere attributen, waardoor u de gieter kunt gebruiken voor een zojuist geplante boom, maar ook voor kleine zaadjes in uw moestuin.

3. Snoeischaar
Let bij het kopen van een snoeischaar niet alleen op het formaat, maar ook op de handvaten. Hebben deze voor u een goede grip? Is het scharnier soepel en kan de schaar gesteld worden? Zo krijgt u een gladde wond op de gesnoeide planten en struiken en is de schaar voor u ook goed te gebruiken.

4. Hark
Een hark is erg gemakkelijk voor het verwijderen van bladeren uit de tuin, maar ook als u zojuist onkruid uit het gazon verwijderd hebt. Let bij aankoop op de lengte van de steel, zodat u goed rechtop kunt blijven staan.

tuingereedschap

5. Woelvork
Met gemak de tuin of border opspitten, zonder rugpijn? Dat doet u met een woelvork! U blijft rechtop staan en prikt de stekels de grond in om het vervolgens om te woelen.

6. Handschoenen
Voor iedere tuinier zijn tuinhandschoenen een must! U kunt zonder problemen aan uw rozen zitten, snoeien of onkruid wieden, zonder last te hebben van prikkels en stekels.

7. Schep
Een schep komt goed van pas bij het aanplanten van bomen, struiken of kleinere plantjes. Let bij uw keuze erop welke schep fijn in de hand ligt. Is de grond van uw tuin van klei of vrij stug? dan kunt u beter kiezen voor een iets kleinere schep, zodat het scheppen minder zwaar is.

8. Tuinslang of -sproeier
Een tuinslang is nodig voor het besproeien van de tuin en als u het echt professioneel wilt aanpakken, dan kunt u kiezen voor een instelbaar sproeisysteem. Uiteraard is het verstandig om eerst te kijken hoeveel meter u vanaf uw buitenkraan moet overbruggen, om zo de minimale benodigde lengte van de tuinslang te bepalen.

9. Schoffel
Voor het omwoelen van de bovenste laag van de border en het verwijderen van onkruid is een schoffel het juiste gereedschap. U krijgt het onkruid zo gemakkelijk los en zo is het gemakkelijk te verwijderen. Water zakt ook beter weg in een omgewoelde grond.

10. Zaag
Naast een snoeischaar of takkenschaar is een zaag het wat grotere werk. Moet er een grote tak van een boom gesnoeid worden? Dan pakt u natuurlijk de zaag erbij! Een elektrische zaag is ook een goede optie, als u hem vaak zal gaan gebruiken.

Tuingereedschap kopen

Voor al uw tuingereedschap bent u bij Bloemenhuis aan het juiste adres! Wij hebben een brede selectie aan handgereedschap én motorisch gereedschap, voor iedere tuinklus. Geen idee hoe u het snoeien van uw perenboom het beste kunt aanpakken? Kom gerust bij ons langs, zodat wij u kunnen adviseren van de juiste methode én het juiste gereedschap!

tuingereedschap