Kamerplanten

Kamerplanten kunnen niet ontbreken in uw huis. Want zegt u nou zelf, een kamerplant fleurt een huis toch helemaal op? Daarnaast kunnen ze ook nog eens luchtzuiverend zijn. Om die reden zijn kamerplanten ook steeds vaker te zien in bijvoorbeeld kantoorpanden. Kamerplanten zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Er zijn zoveel soorten te verkrijgen bij Het Bloemenhuis in Beveren, dat er altijd wel een mooie kamerplant voor u bij zit! Daarnaast hebben wij ook vele tuinplanten om ook uw tuin te laten stralen.

Kamerplanten Bloemenhuis

Populaire kamerplanten

Bij Het Bloemenhuis in Beveren hebben we diverse soorten kamerplanten. Zo zijn er kamerplanten in verschillende formaten, bloeiende kamerplanten, groene kamerplanten en luchtzuiverende kamerplanten. Waar gaat uw voorkeur naar uit? Hieronder hebben we een aantal populaire kamerplanten voor u op een rijtje gezet:

 • Monstera: De kamerplant Monstera heeft voor een plant heel veel te bieden: mooie stengels, soms een mos stok, dan weer een stam, meestal indrukwekkende luchtwortels, er is van alles te zien. Met deze plant creëert u een echte urban jungle look in huis. Wat erg mooi en bijzonder is aan de plant, is dat de jonge bladeren in het begin hartvormig zijn, en later wanneer de plant wat ouder wordt, de karakteristieke insnijdingen krijgen. Ook zorgt deze kamerplant voor een prettig leefklimaat, vanwege de luchtzuiverende eigenschappen die de plant heeft.
   
 • Kentia Palm: De Kentia Palm is een kamerplant die met de lange bladeren echt aan een jungle doet denken. Daarnaast is deze plant erg gemakkelijk te verzorgen, wat er voor zorgt dat deze erg populair is voor op kantoren. Kleine beetjes water zijn voldoende voor de Kentia Palm en ook qua standplaats is deze plant erg flexibel. Iets minder licht is vaak geen probleem. Gemakkelijk, maar toch sfeervol; dat is de Kentia Palm! 
  Bloemenhuis Kamerplanten
 • Lepelplant: deze populaire luchtzuiverende kamerplant staat bekend om zijn donkergroene bladeren die spits toelopen, waartussen lange stengels groeien met piepkleine bloemetjes, die omgeven worden door prachtig witte schutbladeren. De plant ziet er prachtig uit en past vrijwel in elk interieur. Ook op kantoor is dit een fijne plant. De Lepelplant kunt u het beste in de halfschaduw zetten en twee keer per week water geven. Zo heeft u er thuis, en wellicht op kantoor ook niet erg veel werk aan. De dode bloementjes kunt u zelf weghalen.
 • Sansevieria: De Sansevieria is een plant die weinig water gebruikt en dan ook erg gemakkelijk te verzorgen is. De Sansevieria staat ook wel bekend onder de naam Vrouwentong of Wijventong. Bij deze plant geldt qua water geven: liever te weinig dan te veel. Te veel water geven is namelijk eerder schadelijk dan te weinig water geven. Qua licht heeft de Sansevieria geen harde eisen, dus tot zo'n 4 meter afstand van het raam komt het zeker goed. 
 • Calathea: De Calathea is een zeer geliefde plant dankzij de unieke uitstraling. De Calathea kent namelijk verschillende kleuren en patronen op het blad, die telkens weer verrassen. Een belangrijke eigenschap van de Calathea is dat de bladeren 's avonds sluiten en 's morgens weer openen. Dit maakt de plant extra levendig in huis! De Calathea gebruikt relatief veel water, dus 's zomers is twee keer per week water geven zeker nodig. 
 • Varens: Varens staan het beste op een halfschaduw plaats in huis, zonder direct zonlicht. Kleurt het blad geel? Dan betekent dit dat de plant te veel zonlicht krijgt. Verder is het voor varens belangrijk dat grond altijd lichtvochtig blijft, dus controleer dit regelmatig door te voelen of de grond vochtig is. 
  Kamerplanten Bloemenhuis

Kamerplanten kopen in Beveren

Weet u al welke kamerplant het best in uw huis past? Of heeft u toch nog vragen over bepaalde kamerplanten? Kom dan eens langs bij Het Bloemenhuis in Beveren. Naast kamerplanten zijn er natuurlijk nog veel meer producten in ons tuincentrum te vinden, zoals tuinplantenwoonaccessoires, snijbloemen en nog veel meer. Wij hopen u gauw te mogen verwelkomen bij Het Bloemenhuis. Dus komt u uit de omgeving van Antwerpen of Sint-Niklaas. Kom dan gauw eens langs! Onze locatie en openingstijden kunt u vinden op onze contactpagina.