Cactussen en vetplanten

Tegenwoordig kom je in elk interieur wel cactussen of vetplanten tegen. Dat is ook niet geheel zonder reden, cactussen en vetplanten zijn namelijk super hip en vereisen zeer weinig onderhoud! Vetplanten komen voor in alle soorten en maten. Er zijn hele grote vetplanten die uitgroeien tot een mini-boom. Ook cactussen zijn er in vele variëteiten met de gekste bijnamen. Wat dacht u van 'Schoonmoeders stoel', u bedenkt zelf vast waarom deze zo heet, de officiële naam van deze cactus is Echinocactus grusonii. De Euphorbia trigona is een soort die zeer geliefd is, dit komt doordat deze cactus in het voorjaar groene blaadjes laat zien, die later weer plaatsmaken voor de stekels. Wilt u ook een cactus of vetplant in huis? Kom langs bij het Bloemenhuis en haal de mooiste en verrassendste cactussen en vetplanten.

Cactussen - Bloemenhuis

Cactussen verzorgen

Om te kunnen overleven in zeer droge omstandigheden slaan vetplanten en cactussen hun vocht op in bladeren, stengels en wortels. De meeste vetplanten hebben dan ook vlezige bladeren. Wanneer ze te droog staan, ziet u de bladeren ook verschrompelen. Een scheut water doet dan wonderen. Het is dan ook overbodig om te vertellen dat deze planten zich prima thuis voelen op een warme plek op de vensterbank. Maar let op! De kans op verbranding achter glas is groot, dus kijk uit met te veel direct zonlicht. Verzorg uw cactus met zorg, cactussen en vetplanten hebben niet veel aandacht nodig, maar u moet vooral bij grote cactussen en vetplanten die goed groeien, opletten dat u de plant op tijd verpot. Een verpotte cactus of vetplant krijgt zo weer de kans om beter te groeien en zal prachtig staan in uw huis. Wilt u meer weten over het verpotten van uw cactus of vetplant? Vraag een van onze medewerkers in het Bloemenhuis om advies. Zij zijn altijd bereid om u te helpen!

Verzorgen cactus en vetplant - Bloemenhuis

Wanneer cactussen en vetplanten water geven 

Geef ze in de groeiperiode matig water, één keer in de week is meer dan voldoende. In de zomer kunt u ze met pot en al ingraven in de tuin. Gebruik bij het verpotten altijd speciale cactusgrond, deze grond voldoet aan de specifieke eisen van deze planten, ze groeien het best in voedselarme, goed gedraineerde grond anders is de kans op rotvorming groot. In de winterperiode wanneer de groei stilstaat, brengt u het watergeven terug naar eenmaal in de twee weken. Geeft u de cactus in de winterperiode toch vaker water, dan is de kans op verrotting groot. De plant verbrandt niet veel water en heeft daardoor minder water nodig. Geef een cactus dus nooit te veel water!

Koop cactussen en vetplanten bij Bloemenhuis in Beveren

Haal nu uw stijlvolle, hippe en groene cactussen en vetplanten bij Bloemenhuis in Beveren. Komt u uit de regio Waasland? Bezoek ons sfeervolle tuincentrum en laat u verrassen door alle soorten cactussen en vetplanten op onze afdeling. Bent u op zoek naar een andere soort kamerplant? Geen probleem, wij hebben een breed aanbod aan mooie, groene, grote, kleine, luchtzuiverene en bloeiende kamerplanten. Wij zien u graag snel in ons tuincentrum. Plan uw route via onze contactpagina

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten