Groene kamerplanten

In elke kamer of kantoorruimte zorgt een groene kamerplant voor een frisse uitstraling. Onder deze categorie kamerplanten bedoelen we kamerplanten die niet bloeien, die hun sierwaarde ontlenen aan de bladvorm of kleur. De meeste "groene" planten zijn niet zo kieskeurig met hun standplaats. Zorg er in ieder geval voor dat groene kamerplanten niet in de volle zon staan. Door het directe zonlicht verbranden de bladeren. Bonte kamerplanten zijn groene kamerplanten met veelkleurige, gestippelde, gevlekte kamerplanten. Deze soorten herkent u direct. De opvallende bladeren hebben een uitzonderlijke vorm en sommige soorten hebben een prachtig patroon. Wie heeft er nog bloemen nodig als u bonte kamerplanten heeft? Deze soorten hebben hebben meer licht nodig dan 'gewone kamerplanten' en genieten daardoor van een standplaats op het oosten.

Makkelijke groene kamerplant

Bent u op zoek naar een groene kamerplant die niet veel onderhoud vereist? Bij het Bloemenhuis in Beveren hebben wij een groot assortiment aan groene kamerplanten die makkelijk te verzorgen zijn. Dit zijn planten die weinig aandacht eisen. U kunt dus gerust een week niet omkijken naar deze plant en dan straalt de plant alsnog naar u. Wie wilt dat nu niet? Vraag onze medewerkers naar groene kamerplanten die makkelijk te onderhouden zijn. Wij helpen u graag!

Groene kamerplanten - Bloemenhuis

Groene kamerplanten verzorgen

Geef groene kamerplanten matig water, te veel water zorgt ervoor dat de wortels gaan rotten. In de groeiperiode, tussen maart en oktober, geeft u de plant eenmaal in de twee weken plantenvoeding. Niet alle planten hebben dezelfde vochtopname, het is dus belangrijk om per plant te bepalen wat de plant nodig heeft. Geef nooit water als de grond nog nat is, pas als de grond droog aanvoelt, is het weer tijd om de groene kamerplant water te geven. Er is speciale plantenvoeding voor groene planten, bij het Bloemenhuis kunt u verschillende soorten plantenvoeding kopen. Wij helpen u graag met het vinden van de juiste soort plantenvoeding. Met speciale 'bladspray' krijgen de bladeren extra glans, uiteraard is deze spray niet geschikt voor "behaarde" bladeren maar bijvoorbeeld wel voor ficussoorten. Verwen de kamerplanten eens met een sproeibeurt met de plantenspuit of zet ze tijdens een zacht regenbuitje buiten. De vochtigheid zal de plant goed doen!

Ziekte bij groene kamerplanten

Net als bij mensen kunnen planten ook ziek worden, een belangrijke reden is vaak dat er te veel water gegeven wordt. Let erop dat u niet zomaar elke plant dezelfde hoeveelheid water geeft. Als bonte bladeren (gevlekt, gestippeld, etc.) groen worden, dan is de standplaats toch te donker. Spint is een infectie van mijten op de bladeren van een plant. Deze mijten tasten de plant aan door de voedingsstoffen te onttrekken aan de kamerplant, zodoende krijgt de plant zelf minder voeding. Spint kan een oorzaak zijn van bladuitval, gele bladeren of bruine bladpunten. In ons tuincentrum zijn zowel biologische als chemische bestrijdingsmiddelen verkrijgbaar om dit ongedierte te bestrijden.

Favoriete groene kamerplanten 

Benieuwd naar welke soorten onze favoriet zijn? Wij zetten onze vijf meest geliefde groene kamerplanten voor u op een rijtje. Weet wel dat er nog veel meer soorten in ons tuincentrum te bewonderen zijn en dat wij u graag adviseren en inspireren met nieuwe soorten. 

Dieffenbachia is een van onze favorieten. U ziet meteen waarom wij zo van deze groene kamerplant houden. De opvallende patronen op de bladeren van de Dieffenbachia staren u aan en laten u niet meer los. De nerven van het blad zijn lichter gekleurd dat de rest van het blad, waardoor de kleuren van de bladeren extra opvallen. Wilt u een Dieffenbachia in huis? Kom dan langs bij het Bloemenhuis in Beveren, regio Waasland.

Dieffenbachia groene kamerplant - Bloemenhuis

De Zamioculcas is ook zeker een van onze favorieten. Met zijn leerachtige donkergroene bladeren staat deze plant stijlvol in elk soort interieur. De groene kleur staat prachtig tegen een witte muur maar komt ook zeker tot zijn recht voor een donkere wand. Wat uw huis ook voor inrichting heeft, de Zamioculcas geeft uw interieur een ware boost. Haal nu uw Zamioculcas bij het Bloemenhuis en ervaar het zelf.

Groene kamerplanten- Bloemenhuis

Een kamerplant met een tropische achtergrond is de Kentia Palm. Deze 'mini-palmboom' brengt warmte, sfeer en gezelligheid met zich mee. Deze grote groenbe kamerplant vult gemakkelijk leegstaande hoekjes in uw kamer op of zorgt juist voor een scheiding tussen bijvoorbeeld de eethoek en het zitgedeelte. De Kentia Palm houdt niet van direct zonlicht en staat daarom het liefst in de halfschaduw. U hoeft de Kentia Palm slechts één keer in de week water te geven.

Groene kamerplanten - Bloemenhuis

Haal nu uw groene kamerplanten bij het Bloemenhuis in Beveren en laat uw huis stralen! Kom langs in ons tuincentrum in Beveren, regio Waasland. Heeft u vragen over de bovengenoemde kamerplanten of heeft u een vraag over uw huidige kamerplant? Wij staan altijd voor u klaar en helpen u graag. Bel ons op 03/775 84 56 of mail uw vraag naar info@bloemenhuis.be

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten