Bloeiende kamerplanten

Bloeiende kamerplanten zijn ideaal als je dol bent op kamerplanten, maar eigenlijk wel toe bent aan iets meer kleur. De tropische planten brengen veel bijzondere kleuren, bloemen en vormen met zich mee. Bij Bloemenhuis in Beveren ben je aan het juiste adres voor een divers aanbod aan bloeiende kamerplanten! Er zijn bij ons altijd verschillende soorten bloeiende kamerplanten te vinden, dit zijn veelal tropische kamerplanten. Dat betekent dat er verschillende voorschriften zijn voor de verzorging, maar dan kun je ook extra lang genieten van de schoonheid van de plant. Naast bloeiende kamerplanten vind je bij ons ook cactussen en vetplanten en groene kamerplanten. 

Bekijk onze groene kamerplanten 

Welke bloeiende kamerplanten zijn er?

Het assortiment met bloeiende kamerplanten bestaat uit verschillende soorten planten, die allemaal hun kenmerken en kleuren hebben. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan de volgende planten:

  • Orchidee
  • Spathiphyllum (lepelplant)
  • Strelitzia
  • Anthurium
  • Kaapsviooltje
  • Cyclaam
  • Primula

Deze verschillende kamerplanten hebben onder andere bloemen, maar ook gekleurde bladeren en bijzondere vormen. Zo geven ze extra sfeer en kleur in het interieur en daarnaast brengen sommige planten een heerlijke geur met zich mee! Wanneer het buiten wat grauwer en kaler wordt, zorgen bloeiende kamerplanten binnen voor mooie kleuren en een fijne sfeer. Daarnaast zorgen planten in de omgeving ook voor een gezondere luchtkwaliteit, dat is een extra gewin!

Bloeiende kamerplanten Bloemenhuis

Wat is de beste standplaats voor bloeiende kamerplanten?

De meeste bloeiende kamerplanten staan graag in de ochtendzon en op een lichte plaats. Echter is volle zon niet aan te raden, op tropische plekken groeien de planten namelijk ook beschut door de andere planten die er omheen staan. Tevens is het bij het uitkiezen van de juiste standplaats ook belangrijk om te weten dat bloeiende kamerplanten een hoge luchtvochtigheid gewend zijn. Probeer deze dus niet te dicht in de buurt van de verwarming te zetten. Daarnaast is het over het algemeen goed om de plant regelmatig te besproeien, zodat deze niet uitdroogt. 

Hoe verzorg je bloeiende kamerplanten?

Naast dat ze voldoende water nodig hebben, is het belangrijk om in de bloeiperiode ook kamerplantenvoeding te geven. Een wekelijkse sproeibeurt met de plantenspuit, of even buiten staan in een lichte regenbui komt de planten ook ten goede. In principe boots je hiermee het tropische klimaat na waar de planten aan gewend zijn. Na de bloei is het voldoende om één keer per week water te geven en plantenvoeding is niet meer nodig. Het verpotten van de plant kan dan in het voorjaar weer. Voor specifieke tips per plant kun je altijd de instructies lezen die bij de plant worden geleverd. 

Bloeiende kamerplanten kopen in Beveren? Kom langs bij Bloemenhuis!

Voor meer informatie over bloeiende kamerplanten en het volledige assortiment ben je van harte welkom bij Bloemenhuis in Beveren. Wij zijn van dinsdag tot en met zondag geopend en voor vragen is er altijd een vakkundige medewerker aanwezig. Je kunt ook contact met ons opnemen voor meer informatie, door te bellen naar 03/775 84 56, of door een mail te sturen naar info@bloemenhuis.be. Graag tot ziens in Beveren!

Bezoek onze webshop

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten