Grond- en meststoffen

Onder de categorie grond- en meststoffen vallen diverse soorten grondsoorten zoals turf, potgrond, tuingrond. Naast de traditionele potgrond is er tegenwoordig bijna voor elke categorie tuin- en kamerplanten wel een speciale potgrond die ook daadwerkelijk de planten beter laten groeien en bloeien. In deze soorten grond zijn voedingswaarden toegevoegd die de planten nodig hebben zoals orchideeën die eigenlijk het best gedijen op boomschorssnippers. Het assortiment meststoffen wordt ook nader toegelicht evenals het maken van compost. 

Grond- en meststoffen_Bloemenhuis

De juiste organische meststoffen kiezen

Er zijn twee soorten meststoffen. Namelijk:

  • de chemische meststoffen
  • de organische meststoffen.

De chemische meststoffen laten we nu even achterwege. Deze zijn namelijk erg slecht voor het milieu en uw plant. De organische meststoffen daarentegen zijn wel erg goed. Planten hebben sowieso meststoffen nodig, dus dan kan u maar beter kiezen voor de organische.

Grond- en meststoffen_Bloemenhuis

Korrel meststof en vloeibare meststof

Je hebt daarnaast korrel meststof of vloeibare meststof. Korrel meststof is meststof met een korrelachtige structuur, die u kunt verdelen tussen uw planten. Deze meststof lost op door de regen en deze meststof is ook een perfecte manier om uw planten voedsel toe te dienen.

De vloeibare meststof is wat gemakkelijker toe te passen, helemaal bijvoorbeeld in potten. U voegt de dosering vanuit het flesje toe, bij de watergift aan uw planten en dat is alles. Zo heeft u eigenlijk twee dingen in een. Zo geeft u water én meststoffen.

Grond- en meststoffen_Bloemenhuis

Waar moet ik opletten wanneer ik meststoffen geef?

Hetgeen waar u op moet letten wanneer u grond- en meststoffen komt kopen bij Het Bloemenhuis in Beveren, is onder andere de NPK samenstelling. Dit klinkt wellicht moeilijk, maar geen zorgen, dat is het niet. De N staat voor stikstof en zorgt voor een goede groei van uw plant. De P staat voor fosfor, dat is voor een goede bloem en vruchtzetting. Tot slot de K, deze staat voor kalium, dit zorgt voor de mooie intens groene kleur van uw planten.

Eigenlijk is het voor de hand liggend, dat een gazon wat mooi groen hoor te zijn, een hoog kalium gehalte heeft dan bijvoorbeeld een hoog fosfor gehalte, dat juist weer meer de bloemen en planten nodig hebben. Het is dus altijd een beetje wikken en wegen. Nog een tip: bekijk eerst goed welke planten u heeft staan in uw tuin. Op basis daarvan kunt u bepalen welke meststoffen het best zullen aansluiten.

Grond- en meststoffen kopen in Beveren

De beste grond- en meststoffen om uw planten en gazon mooi te houden koopt u gemakkelijk bij Het Bloemenhuis in Beveren. Onze medewerkers helpen u maar al te graag met het kiezen van de juiste grond- en meststoffen voor u. Daarnaast verkopen wij in ons tuincentrum natuurlijk nog veel meer producten zoals tuinplanten, tuingereedschap, gewasbescherming en nog veel meer. Kom gezellig langs bij Het Bloemenhuis en vindt alles wat u nodig heeft voor binnen én buiten. Bekijk onze openingsuren en exacte locatie op onze contactpagina. Graag tot ziens bij Bloemenhuis!