Grondsoorten

Heeft u een nieuw huis gekocht? Dan is het verstandig om van tevoren vast te stellen met welke grondsoort u te maken heeft voordat u de tuin gaat bewerken. Heeft u groene vingers? Dan dient u voedingsstoffen en organische mest aan de grond toe te voegen zodat de grond geschikt wordt voor tuinieren. Zandgrond is voedingsarm en dient te worden gemixt met tuinaarde of andere potgronden. Bij het Bloemenhuis in Beveren hebben wij verschillende grondsoorten om ervoor te zorgen dat uw grond in de tuin geschikt is voor tuinieren. Kom langs en vraag ons personeel om hulp, zij vertellen u alles over de jusite grondsoort voor uw situatie. 

Speciale grondsoorten

Naast standaard tuin- en potgrond, verkoopt het Bloemenhuis ook verschillende speciale grondsoorten en potgronden. Zo kunt u bij ons terecht voor onder andere:

  • moestuingrond (voor moestuinieren, deze grond bevat veel voedingswaarden en een goede doorlatendheid)
  • zaai- en stekgrond (deze grondsoort is geschikt voor alle soorten zaden en stekken van tuinplanten) de zaai- en stekgrond is een mix van turfstrooisel, kokosgruis, zand, meststof en kalk. 
  • biologische grond (deze grondsoort is biologisch geteeld)
  • tuinturf (tuinturf heeft een lage zuurgraad (pH-waarde) wat tuinturf geschikt maakt voor hortensia's en azalea's/ Tuinturf neemt water beter op en houdt vocht langer vast)
  • terras- en kuipplantengrond (deze potgrond is geschikt voor alle eenjarige zomerbloeiers in potten, bakken en in kuipen. Ook geshikt voor hangende bloempotten, als hanging baskets. Deze potgrond bevat alle voedingswaarden die kuipplanten nodig hebben voor een sterke groei.

Tuingrond - Het Bloemenhuis Beveren

Tuinaarde en tuingrond

Tuinaarde bestaat uit organische stof, zoals tuinturf en compost. Tuinaarde is geschikt voor het ophogen en egaliseren van de tuin. Planten dienen nooit rechtstreeks in tuinaarde te worden gezet. Voor het oppotten van planten is DCM universele potgrond zeer geschikt. Voor het planten van tuinplanten in de directe grond, gebruikt u aanplantgrond, deze grond is geschikt voor het aanplanten van vaste planten. 

Tuingrond is een organische bodemverbetraar die de juiste zuurgraad. Het bodemleven wordt gestimuleerd en verbeterd door tuingrond. Tuingrond is niet geschikt voor het planten in potten en plantenbakken, hiervoor dient u potgrond te gebruiken. Bij het Bloemenhuis vindt u onder andre tuingrond van DCM en vele andere topmerken. Vraag ons personeel om advies met betrekking tot het kiezen van de juiste grondsoort voor uw plantenbakken, of tuin. 

Hydrokorrels

Hydrokorrels zijn gemaakt van gebakken klei en zijn zeer geliefd bij tuinierders. Gebruik hydrokorrels voor het maken van een drainagelaag onderin bloempotten en plantenbakken. Deze hyrdrokorrels nemen het overtollige water op in de korrels en geven de plant water als de plant dit nodig heeft. De wortels krijgen tevens een goede houvast en de korrels dragen bij aan een goede groei van de planten. Voordat u een pot of bloembak vult met potgrond brengt u eerst een laagje hydrokorrels op de bodem aan. Gebruik hydrokorrels voor zowel binnen- als buitenplanten. Strooi hydrokorrels ook als bovenste laag op tuinplanten, dit geeft een decoratief effect en zorgt ervoor dat de bovenste laag potgrond niet uitdroogt.

Cactusgrond

Cactussen en vetplanten hebben speciale wensen als het aankomt op de grond waarin zij verblijven. Cactusgrond is geschikt voor in potten en bloembakken voor cactussen en vetplanten. De cactusgrond bestaat uit hoogwaardige voedingsstoffen, tuinturf, meststoffen en zand. Door het zand ontstaat een luchtige goed doorlatende grond. Hierdoor nemen de cactussen en vetplanten het water goed op en voeren ze het water ook weer goed af. Cactusgroend bevat naast zand ook voedingsstoffen voor twee maanden. Plant u cactussen of vetplanten in een pot? Leg dan een laagje hydrokorrels op de bodem, dit zorgt voor een goede waterafvoering. 

Cactusgrond - Het Bloemenhuis Beveren

Voedingsrijke grondsoorten

Wanneer een huis opgeleverd wordt is de grondsoort over het algemeen arm, er zit weinig leven in. Geadviseerd wordt om de grond goed door te laten fresen en een laag bemeste tuinaarde aan te brengen. Bij kleigrond adviseren wij wat zand door te klei te mengen. Tuinaarde is een mix van grond, stalmest en turf en is niet geschikt voor het vullen van plantenbakken, hiervoor gebruikt u potgrond of potgrond speciaal waarin meststoffen verwerkt zijn. De grond is ook luchtiger waardoor het vocht ook beter wordt opgenomen. Er is bij ons een uitgebreid assortiment grondsoorten te vinden.

Grondsoorten kopen Beveren

Koop verschillende grondsoorten bij het Bloemenhuis in Beveren. Wij beschikken over een ruim assortiment aan verschillende tuingronden, potgronden en voedingsstoffen voor uw planten en tuinplanten. Vraag ons vriendelijke personeel om advies en laat u adviseren op het gebied van organische grondsoorten en meststoffen. Wilt u meer weten over meststoffen of compost? Kom langs in ons mooie tuincentrum in Beveren of neem contact met ons op. 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Grond- en meststoffen