Van Hove Tuin- & landschapsarchitectuur

Elk goed tuinontwerp start met een verkennend gesprek. Dit gebeurt het liefst ter plaatse zodat onze tuinarchitect zich reeds een beeld kan vormen van de ligging van de tuin en de relatie met de woning en zijn omgeving. Daarnaast luisteren wij eerst naar uw persoonlijke wensen en ideeën zodat wij het ontwerp van de tuin hier volledig op kunnen afstemmen. Heeft u helemaal nog geen idee hoe u uw tuin wilt inrichten? Geen probleem: Aan de hand van sfeerbeelden en impressies kan onze tuinarchitect tijdens het gesprek perfect inschatten waar uw voorkeuren naar uitgaan.

     

Van Hove Tuin- & Landschapsarchitectuur is een afdeling van Bloemenhuis BV.

Vragen over tuinarchitectuur? Mail ze naar:

jeroen@bloemenhuis.be

 
    

Onze filosofie

Een tuin vol leven

Stel je een oase van rust voor, omringd door weelderige bloemen en planten, waar vlinders fladderen en vogels zingen. Een plek waar je kunt ontspannen en genieten van de frisse buitenlucht, omringd door de schoonheid van de natuur. Een levendige biotoop die je zintuigen prikkelt en je dichter bij de natuur brengt.

Een tuin die meer is dan een decor, maar een verlengstuk van je woning, waar je kunt eten, loungen, spelen en samenzijn met familie en vrienden. Een gezellige plek waar je onvergetelijke momenten kunt creëren en dierbare herinneringen kunt maken.

Dit is de filosofie achter ons tuinontwerp, waar biodiversiteit & duurzaamheid hand in hand gaan met buitenleven en gezelligheid. We ontwerpen tuinen die niet alleen een streling voor het oog zijn, maar ook goed voor de natuur en aangenaam om in te vertoeven. Een 'Hybride-tuin' die het beste van de natuur combineert met uw persoonlijke wensen.

We gebruiken materialen die lang meegaan en in harmonie zijn met uw woning & de omgeving. We planten klimaatrobuste bomen, struiken, vaste planten en siergrassen die voedsel en beschutting bieden aan vogels, vlinders, bijen en andere insecten. We creëren waterpartijen die de biodiversiteit bevorderen maar ook zorgen voor rust en balans. Telkens op maat van uw tuin & eigen levensritme.

We betrekken je van begin tot eind bij het ontwerpproces, zodat we een tuin creëren die perfect aansluit bij jouw wensen en behoeften. We luisteren naar je ideeën en dromen en vertalen deze in een uniek ontwerp voor een tuin waar je graag in thuiskomt.

Laat je inspireren door onze visie en neem contact met ons op om samen de tuin van je dromen te realiseren. Een tuin waar je kunt leven, lachen en genieten, van de natuur en van elkaar.

Het Kostenplaatje

Elke tuin is uniek en elk tuinproject vraagt daarom een specifieke aanpak. Een kleine stadstuin kan een even grote of zelfs grotere uitdaging vormen dan een villatuin. Daarom maken wij steeds een offerte op maat na een eerste plaatsbezoek. Op deze manier komt er niemand voor verrassingen te staan tijdens of na het ontwerpproces.

Onthoud vooral: Een goed tuinontwerp is meestal slechts een fractie van de kost van de volledige tuinaanleg, maar kan u op termijn heel wat onnodige kosten besparen. 

Hieronder vindt u een overzicht van de mogelijkheden met een geschatte grootteorde van de kostprijs.

Compleet Tuinontwerp 

Een volledig uitgewerkt tuinontwerp naar uw wensen. Inbegrepen hierin zijn:

 • Plaatsbezoek met vraaggesprek
 • Voorontwerp met persoonlijke toelichting
 • Een eindontwerp met plannenbundel (in digitaal formaat, op vraag eventueel op planafdruk) met:
  - Grafisch ontwerpplan op schaal
  - Beplantingsplan en –lijst
  - Uitvoeringsplan/Kostprijsberekening beplanting 

De bijbehorende kosten zijn afhankelijk van de afmetingen van de tuin en complexiteit van het tuinontwerp.

Voor tuinen tot 200m²:                              vanaf €750*
Voor tuinen van 200m² tot 2000m²:          vanaf €950*
Voor tuinen vanaf 2000m²:                       Op aanvraag

Indien u bij ons de volledige plantenlijst bestelt geniet u bovendien van 10% korting op de aankoop van uw planten. Dat is dubbel voordeel: U kan al uw plantmateriaal op 1 plaats bestellen en/of laten leveren én u verdient een deel van uw investering in het tuinplan vanzelf terug**.

*(exclusief mogelijke verplaatsings- , opmetings- en leverkosten)
**(Enkel geldig wanneer u de planten zelf aankoopt)


Borderpakketten

De vraag naar bij- en vlindervriendelijke, ecologische en/of (semi)natuurlijk ingerichte tuinen wordt steeds groter. Hierbij spelen vaste planten en siergrassen een belangrijke rol. Omdat dit aanbod zo groot is helpen wij u graag verder bij het uitwerken van uw plantenborder. 

Onze werkwijze:

 • U bezorgt ons een grondplan van de te beplanten borders of de oppervlaktes die u wenst te beplanten met de nodige informatie (ligging, oriëntatie, speciale kenmerken (bomen/heesters in de buurt, natte zone, helling,...), gewenste hoogte & kleuren,...). Enkele foto's kunnen de situatie zeker ook helpen verduidelijken. Een bezoek ter plaatse doen wij enkel voor zeer grote projecten om de ontwerpkost zoveel mogelijk te drukken. Indien dit toch gewenst is zijn wij genoodzaakt de verplaatsingskost en uren door te rekenen.
 • Wij maken voor u een vrijblijvende offerte op maat, inclusief de levering van de planten.
 • Na akkoord gaan wij aan de slag met het uitwerken van uw plantenborder. U krijgt een gedetailleerd beplantingsplan & een overzichtelijke plantenlijst met enkele onderhoudstips. Deze worden samen met de planten geleverd op een afgesproken datum. Eventueel kunnen de planten ook ter plaatse uitgezet worden tegen een meerprijs.

Uw tuinontwerp in goede handen!

Of u nu een grote tuin heeft of een kleinere buitenruimte. Een groot budget of een iets kleiner budget. Wij denken graag met u mee! Met onze jarenlange ervaring stellen wij een goed doordacht tuinontwerp op dat past bij uw wensen én uw budget! We kunnen alleen een ontwerp voor u maken, maar u ook al het werk uit handen nemen samen met onze vertrouwde tuinaannemers. Wat uw wensen ook zijn, onze experts staan voor u klaar om aan de slag te gaan! U bent van harte welkom!