Compost

Compost valt onder meststoffen en is gemaakt van plantaardige resten. Compost zorgt ervoor dat de planten in uw tuin of op uw balkon de juiste voedingsstoffen binnen krijgen en zo nog beter gaan groeien. 

De voordelen van compost

Met compost in de bodem bent u ervan verzekerd dat de grond is voorzien van genoeg voedingsstoffen voor uw tuinplanten, maar compost heeft nog veel meer voordelen:

  • Zorgt ervoor dat de grond sneller opwarmt in het voorjaar;
  • Compost verbetert de groei van wortels;
  • Zorgt ervoor dat de planten in uw tuin beter beschermd zijn tegen bodemziektes;
  • In zware gronden zorgt compost ervoor dat het regenwater makkelijker door de grond kan lopen en zo voorkomt compost uitdroging;
  • En nog veel meer!

Wilt u meer weten over de voordelen van compost of advies over het gebruik hiervan? Kom dan langs bij ons tuincentrum in Beveren. 

Compost zelf maken

Compost zelf maken is niet alleen leuk om te doen, ook is het fijn voor uw portemonnee! Zelf composteren is namelijk makkelijker dan u denkt. U kunt ervoor kiezen om een compostbak aan te schaffen of een open composthoop in de tuin te maken. Hier plaatst u uw tuin- en keukenafval in en dan begint het proces. Voordat u compost heeft, zult u namelijk eerst een tijd moeten wachten voordat het afval begint te rotten. Heeft u geen zin of tijd om zo lang te wachten? Dan kunt u in ons tuincentrum compostversneller kopen, waardoor u al snel deze waardevolle meststof kunt gebruiken. De compostversneller strooit u eenvoudig over de composthoop en dit goedje zorgt ervoor dat de hoop nog sneller rot en dus klaar is voor gebruik. Het is helaas niet mogelijk om al uw tuin- en keukenafval te gebruiken voor uw composthoop. Wist u namelijk dat de bladeren van de laurierstruik en de takken van coniferen erg slecht verteren? Sowieso zult u takken van bomen en struiken eerst moeten versnipperen voordat u deze toevoegt aan de composthoop. Voor meer advies over het maken van een eigen composthoop komt u naar Bloemenhuis in Beveren.

Compost kopen bij Bloemenhuis

DCM levert heel wat soorten bodemverbeteraar voor elke specifieke tuinsituatie. Deze worden gegroepeerd onder de noemer Vivimus. Vivimus bestaat uit groencompost, turf en meststoffen die een ideala voedingsbodem vormen voor al uw tuinplanten. In ons assortiment vindt u onder andere Vivimus Universeel, Vivimus Gazon & Vivimus Zuurminnende Planten. Voor verdere vragen kunt u ook altijd contact met ons opnemen. Kom langs en bekijk ons aanbod of vraag tips en advies aan onze medewerkers. Wij hopen u snel te mogen ontvangen bij ons tuincentrum in Beveren!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Grond- en meststoffen