Tuin- & landschapsarchitectuur Van Hove


Wat zijn de stappen naar uw droomtuin?

Elk goed ontwerp start met een verkennend gesprek. Dit gebeurt het liefst ter plaatse zodat onze tuinarchitect zich reeds een beeld kan vormen van de ligging van de tuin en de relatie met de woning en zijn omgeving. Daarnaast luisteren wij eerst naar uw persoonlijke wensen en ideeën zodat wij het ontwerp van de tuin hier volledig op kunnen afstemmen. Heeft u helemaal nog geen idee hoe u uw tuin wilt inrichten? Geen probleem: Aan de hand van sfeerbeelden en impressies kan onze tuinarchitect tijdens het gesprek perfect inschatten waar uw voorkeuren naar uitgaan.

Met deze info kunnen wij aan de slag met uw tuinontwerp. In eerste instantie wordt er een voorontwerp gemaakt waarbij de vormgeving en beleving centraal staat: De ontsluiting van de woning, circulatie en het creëren van aangename en sfeervolle buitenruimten. Ook de verhardingen en beplanting worden reeds opgenomen in het plan maar nog niet in detail uitgewerkt zodat u zich in deze fase toch reeds een goed beeld kan vormen van uw toekomstige tuin. In een vervolggesprek ter plaatse of bij ons op het bureau wordt het voorontwerp toegelicht. Hier is er nog voldoende ruimte om bijkomende wensen in het definitieve plan op te nemen of een antwoord te krijgen op nog prangende vragen.

Na het goedkeuren van het voorontwerp werken wij uw tuin verder tot in detail uit. U krijgt een compleet grafisch uitgewerkt tuinplan dat wordt aangevuld met een beplantingsplan en een technisch uitvoeringsplan op schaal, zodat u zelf direct aan de slag kunt. Had u graag beroep gedaan op ons voor het leveren en/of aanplanten van uw tuin? Dan bekijken wij graag wanneer de aanleg van uw droomtuin kan starten. Bovendien geniet u ook nog eens van een mooie korting op uw tuinontwerp!
 
Kostprijs van uw tuinontwerp

Pakket 1: Compleet Tuinontwerp
Dit pakket omvat een volledig uitgewerkt tuinontwerp naar uw wensen. Inbegrepen hierin zijn:
- Plaatsbezoek met vraaggesprek
- Voorontwerp met persoonlijke toelichting
- Een plannenbundel (zowel op papier als digitaal) met:
             - Grafisch ontwerpplan op schaal
             - Beplantingsplan en –lijst
             - Uitvoeringsplan
             - Kostprijsberekening beplanting
 
Voor tuinen tot 150m²:                            €750*
Voor tuinen van 150m² tot 2000m²:       €850*
Voor tuinen vanaf 2000m²:                     Op aanvraag
Indien u bij ons de volledige plantenlijst bestelt geniet u van een korting van €250 op het tuinontwerp.
 
*(exclusief mogelijke verplaatsings- , opmetings- en leverkosten)

 
Pakket 2: Kleine projecten
U heeft een kleine tuin of stadstuin die u toch kwalitatief wil inrichten? U zoekt daarom geen gedetailleerd ontwerp maar wel advies op maat en de juiste materialen en beplanting? Dan kunnen wij u bijstaan in uw zoektocht!
Elementen waaruit uw pakket kan bestaan:
- Plaatsbezoek met vraaggesprek (indien nodig)
- Adviesnota met materiaalkeuze, beplantingen en sfeerbeelden
- Beperkt ontwerpplan met beplantings- en inrichtingsopties
- Detailbeplantingsplan van bijvoorbeeld een border, verticale tuin of beplanting in potten.
 
Voor tuinen tot 100m²:                            vast tarief à €50/uur
 
U geniet bovendien 10% korting op de aankoop van uw planten en 5% op buitendecoratie.
 
Pakket 3: Speciale projecten
U bent niet op zoek naar een volledig tuinontwerp maar zoekt bijvoorbeeld ideeën voor uw voortuin of een gedetailleerde plantenborder? Wilt u uw huidige tuin moderniseren met enkele hedendaagse heesters en siergrassen of zoekt u enkele prachtige bomen die uw tuin net dat iets meer cachet geven? Ook hierbij helpen wij u graag verder met persoonlijk en professioneel advies, ter plaatse of hier bij ons.
Elementen waaruit uw pakket kan bestaan:
- Plaatsbezoek met persoonlijk advies en een overzichtelijke adviesnota
- Detailbeplantingsplannen voor specifieke situaties (uitgebreide borders, vijverbeplanting, bedrijfsgroen, schaduwtuinen,…)
- Bestelling, levering en/of aanplant op maat van exclusieve planten of minder courante maten.
 
Kostprijs:           vast tarief à €50/uur