Een duurzaam tuinontwerp

Een duurzaam tuinontwerp

Naast onze webshop en winkel in Beveren, bieden wij ook tuin- & landschapsarchitectuur aan. In de blog van vandaag delen wij graag wat meer informatie over onze werkwijze en de adviezen die wij geven over duurzaam tuinieren. Dit begint namelijk al bij het ontwerp van de tuin. Wij stellen in het eerste gesprek uiteraard verschillende vragen om met u af te stemmen wat uw wensen zijn. Wellicht heeft u van tevoren een aantal voorkeuren om uw tuin zo duurzaam mogelijk in te richten, maar het kan ook zo zijn dat u nog niet zo goed weet waar u het beste op kunt letten als u een duurzame tuin wilt aanleggen. Hieronder vindt u verschillende opties waar u aan kunt denken als u een nieuwe tuin aanlegt, of wanneer u bij ons een nieuw tuinontwerp aanvraagt. 

Wat zijn de mogelijkheden voor een duurzame tuin?

Een duurzame tuin is een breed begrip. In zekere zin hangen de opties af van de ruimte en uiteraard ook van het budget. Daarnaast spelen persoonlijke voorkeuren ook een rol, omdat niet álle mogelijkheden bij iedere stijl passen. Wij lichten hieronder een aantal suggesties voor een duurzaam tuinontwerp toe: 

  • Beplanting: als u de tuin graag duurzaam inricht, dan kijken wij in het ontwerp naar de biodiversiteit. Verschillende soorten planten in verschillende lengte en bloeiperiode kunnen er dan voor zorgen dat vogels, vlinders, bijen en insecten hun plek weten te vinden. Daarnaast denken wij graag met u mee om zo veel mogelijk voor planten te kiezen, bijvoorbeeld door een haag te kiezen in plaats van een schutting, of een border in plaats van tegels. 
  • Een moestuin: heeft u de wensen om zelf groenten of kruiden te verbouwen? Ook dit is iets waar wij qua ligging en grootte rekening mee houden voor het nieuwe ontwerp. Wilt u geen nieuwe tuin, maar wel graag zelf groenten en kruiden verbouwen? Kom dan gerust langs in onze winkel in Beveren, dan vindt u alle benodigdheden om hiermee aan de slag te gaan!
  • Water in de tuin: een duurzame tuin is gericht op het opvangen van water. Dit kan regenwater zijn dat wordt opgevangen in de vijver, maar dit kan ook ook gaan om voldoende planten waardoor het water in de bodem kan worden opgenomen. Een regenton is daarnaast ook een duurzame optie, om water te besparen tijdens het bewateren van de planten. 
  • De sfeer in de tuin: als het gaat om stijl en sfeer, hoeft u geen concessies te doen als u kiest voor duurzame mogelijkheden. Er zijn altijd opties om uw stijl te combineren met een aantal van de aandachtspunten als het gaat om duurzaamheid. 

Stijl en duurzaamheid combineren met een passend tuinontwerp

Wij helpen u graag om uw persoonlijke stijl en voorkeuren te combineren met uw wensen op het gebied van duurzaamheid. Kiest u liever voor een aantal kleine veranderingen? Dan bent u natuurlijk ook van harte welkom in onze winkel in Beveren, of online in onze webshop. Wilt u graag een geheel nieuw tuinontwerp? Bekijk dan onze mogelijkheden en neem gerust contact met ons op!